Symantec Norton Deluxe

9.1

Sikkerhed

10.0/10

Brugervenlighed

9.5/10

Funktioner

8.5/10

Ydelse

9.5/10

Pris

8.0/10

Fordele

 • Dækker alle former for sikkerhed
 • Utrolig brugervenlig - god til begyndere
 • Bedst i Test i Tænk og Test 2017
 • Stærk firewall
 • Lav ressourceforbrug - kører stille og roligt i baggrunden

Ulemper

 • Forældrekontrol kun i Primium udgaven.
 • Prismæssigt lidt over andre sammenlignelige produkter, medmindre du får rabat.

Symantec Norton Security 2019 er en af de absolut bedste antivirusprogrammer man kan købe sig til for penge. Hos Norton antivirus følger den fulde beskyttelse med hele vejen rundt. De er faktisk så selvsikre inde ved Norton at, hvis de ikke kan holde din computer 100% fri for virus eller hvis en Norton-ekspert ikke kan fjerne den igen så er det pengene tilbage. Alle testlaboratorier er enige om at Norton fortjener topkarakter for deres evne til at fjerne virus og beskytte dig mod farerne på internettet.

Tidligere var Norton antivirus ofte et preinstalleret program på en købt computer, der trak al kraften ud af din computer og med konstante pop-ups – sådan er det slet ikke mere! I dag er Norton et helt andet produkt. Det er et let, smidigt, meget sikkert og et meget brugervenligt produkt. Der er sket meget hos Norton de sidste 10 år.

Norton kommer i tre versioner

 • En Norton Security Starter version: Giver antivirusbeskyttelse af 1 enhed (Mobil, Mac eller PC)
 • En Norton Security Deluxe version: Giver antivirusbeskyttelse af 5 enheder (Mobil, Mac eller PC)
 • En Norton Security Premium version: Giver antivirusbeskyttelse af 10 enheder og endvidere er der online backup af filer samt funktionen familiesikkerhed.

Når du køber et af ovenstående produkter kan du bruge beskyttelsen på alle dine enheder. Dvs. PC med Windows fra XP til Windows 10, MAC computere, Android telefoner og tablets og IOS til iPhone og iPad.

Norton antivirus – Sikkerhed

Antivirus’en virker på den traditionelle måde, hvor programmet søger efter malware genkendelse, hvilket den matcher mod sin database. Er der tale om ukendt malware undersøger antivirusprogrammet koden og den måde det nye program agerer på. Finder den noget mistænkeligt sender den informationen tilbage til Symantec for inspektion. Er der tale om malware, så tilføjes dette til databasen og alle andre der støder på denne type vil så automatisk få dette fjernet. De ca. 65 millioner brugere af Norton arbejder altså sammen for at fjerne malware.

I testen hos AV-test.org scorer Norton topkarakteren 6.0 for både deres evne til at fjerne og forebygge at virus, malware og andre farer inden de rammer dig. I senest test fra oktober 2018 har de i testen fjernet 100% af alle de skadelige vira som cyber security firmaet smed efter programmet. Det er jo meget godt det eneste lille minus var at de også tog en enkelt af de falsk positive. Dvs de fjernede en fil som ikke var inficeret med virus, men det troede Norton.

Norton antivirus – Brugervenlighed

Er brugervenlighed et vigtigt parametre, så kunne Norton Antivirus være en oplagt mulig kandidat. Menuerne er selvforklarende og på dansk. Der er support mandag til fredag fra 8-20, hvilket selvfølgelig er rigtig fint. Du kan både ringe og chatte med kundesupporten, men vi så nu gerne at de også her i Danmark indførte 24/7 support, som vi fx ser det i de store lande – det trækker lidt ned. Når det så er sagt skal programmet i sig selv nem at finde ud af, og med en stor hjælpesektion har du sjældent problemer.

Norton antivirus – Funktioner

Et stort udvalg af funktioner finder du allerede i standardpakken. Den har langt de fleste af de funktioner man kunne ønske sig. Hvis det er en familie der skal dækkes ind, så er det Premium pakken der skal i brug. Her følger fx forældrekontrol, så det er nemt at holde styr på hvad ungerne bruger computeren til. En nyhed i 2019 er sikker VPN eller Norton Secure VPN der følger med fra Deluxe pakken. Har du din computer med ude på ikke sikre netværk, som fx lufthavne, hoteller, cafe’er eller lignende, så er du ikke sikker, men med sikker VPN kan du fint være tryg, da den sørger for sikkerheden på de ikke sikre netværk.

I standardpakken finder du:

 • Avanceret firewall
 • Scanning af emails
 • Scanning af netværk
 • Scanning af instant messages
 • Anti phishing og selvfølgelig
 • Antivirus
 • Safe surf som browser tilføjelsesprogram
 • Identitetsbeskyttelse
 • 24/7 support

I Deluxe versionen får man yderligere:

 • Central sikkerhedsportal for alle tilknyttede enheder
 • Sikker VPN – Nyhed i 2019.

I Premium findes også:

 • Online backup med 25 GB krypteret online lagerplads
 • Backup program
 • Familiesikkerhed

Selvom Norton har rigtig mange gode funktioner, så er nogle at de lidt mere specielle funktioner ikke at finde. Af de funktioner vi godt kunne tænke os at se er, virtuel keyboard der skal bekæmpe keylogging malware samt webcam beskyttelse. Det er nogle funktioner vi gerne ser inkluderet i den nærmeste fremtid.

Norton antivirus – Ydelse

AV-test.org har testet Norton i alle mulige scenarier og har fundet at computerens performance ikke bliver berørt når sikkerhedsprogrammet kører. De scorer altså topkarateren 6.0 på performance, hvor man kun ser et lille nedsat ydelse på computeren. Den først scan man foretager koster lidt energi, men derfra er det rimeligt smertefrit.

Der er ikke en egentligt gamer mode funktion tilgængelig, men i det her tilfælde trækker det ikke ned. Årsagen er at vi ikke finder at sikkerhedsprogrammet har nogen egentlig betydning for computerkraften når man kører selv store ressourcekrævende spil. Det er testet på såvel små som high end computere, og bruger du en high end computer formår Norton at anvende computerens ressourcer bedre end noget andet sikkerhedsprogram vi har testet. Kører du på en mere almindelig computer

Norton antivirus – Pris

Norton antivirus er lidt dyr, men vil du gerne have et af markedets sikreste løsninger og lettest kørte sikkerhedsprogrammer så er det et godt valg for dig. Skal du for eksempel have dækket 8 computere / enheder så vil du med Premium versionen kun betale knap 100 kr årligt eller under 10 kr. per måned for dette produkt. Det lyder jo ikke af så meget for at være sikker på nettet.

Historien bag

Firmaet bag Norton Antivirus er Symantec, og dem er der måske en del der kender. De har været i computer sikkerhedsbranchen siden 1982. Deres første antivirusprogram blev solgt i 1989, og har undergået en stor forandring siden da. I dag har de ca. 43 millioner brugere i 28 lande. Deres sikkerhedsprogram har rekorden for flest vundne PC Magazine’s Editor’s Choice Award.