F-Secure Safe

8.3

Sikkerhed

10.0/10

Brugervenlighed

8.0/10

Funktioner

7.5/10

Ydelse

8.0/10

Pris

8.0/10

Fordele

 • Stærk antivirusprogram
 • Sikker browser
 • Enkelt antivirusprogram

Ulemper

 • Begrænset antal funktioner
 • Primært for PC-brugere

F-Secure Safe er en af de gamle i branchen og med mere end 3 årtiers kamp for beskyttelse af computere ved de om nogen, hvad det hele handler om – nemlig sikkerhed. F-Secure Safe er et finsk selskab, men med kontorer over hele verden. Der er en bred pallette af ydelser i deres pakker og de dækker alle platforme såsom Windows, Android, iOS, macOS.

F-Secure leverer en række forskellige sikkerhedsprodukter til forskellige formål, såsom VPN ydelser, adgangskodekontrol, sikker router og masse forskellige programmer til store som små virksomheder. Her i denne test har vi dog kun fokuseret på dem der indeholder et antivirusprogroam. Her er der 3 produkter der er interessante:

 1. Anti-Virus: Kun antivirusprogrammet dækkende for 1 PC. Der kan dog tilkøbes op til 3 enheder på samme licens.
 2. F-Secure Safe: En række forskellige løsninger inkl. antivirus. Her er der 3 enheder på samme licens, men der kan tilkøbes op til 7 enheder.
 3. F-Secure Total: Indeholdende alt hvad F-Secure har fundet på af sikkerhedsløsninger. Samme antal enheder som ovenfor.

F-Secure arbejder med en 30 dages prøvetid på sine produkter, så der er rig mulighed for at få det testet om det er brugervenligt og kører som det skal på din computer. Dette kan du gøre uden brug af kreditkort, så det er helt uden forpligtelse at prøve F-Secure.

F-Secure Antivirus – Sikkerhed

I mange tests har F-Secure scoret topkarakter for deres sikkerhedssoftware. I 2019 test foretaget af AV-test.org har de fanget alle – dvs 100% af de vira som AV-test.org kastede efter virusprogrammet. Et lille issue som F-Secure arbejder med pt er at de også fanger nogen af de såkaldte falsk positive. Antivirusprogrammet får dermed sat filer som ikke skadelige i karantæne, og der er noget der tyder på at F-Secure heller vil være “Safe than sorry”. Der skal dog skrues en lille smule på den del fra F-Secures side fremover, men generelt set kan vi ikke klage over sikkerheden. Med dette program kan du godt føle dig tryg på nettet.

I 2016 fik F-Secure prisen for bedste sikkerhed af AV-test.org. Den har de dog mistet i 2017, men de ligger stadig med helt i toppen. Generelt er der meget lidt forskel på de aller bedste antivirusprogrammer, og kampen for at være den bedste er derfor tæt.

F-Secure Antivirus – Brugervenlighed

Igennem lang tid har F-Secure arbejdet meget med brugeroplevelsen af deres produkt. Det kan mærkes at der nu i langt højere grad tænkes på brugerne og den oplevelse vi skal have. Det er meget intuitivt nu end tidligere og vi er ret sikre på at langt de fleste vil finde sikkerhedssoftwaren nem at bruge. Softwaren er oversat til dansk, og al support og hjælpefunktioner findes også på dansk.

I den lille pakke er der ikke kundesupport, men i de store pakker kan du ringe til kundesupporten fra 8-18 på hverdage, og din kundesupport medarbejder snakker dansk. Det er et dejligt at når man står med et vanskeligt problem, så kan man få lov at snakke dansk.

F-Secure Antivirus – Funktioner

Der er 3 pakker der indeholder antivirussoftware, og det er muligt kun at købe antivirusprogrammet. Den finder du i den mindste af pakkerne som er et prisvenligt til den lille bruger.

ANTI-VIRUS

 • Antivirusprogram
 • Fjernelse af malware

F-Secure Safe

Udover ovenstående antivirusbeskyttelse så finder derudover en række forskellige sikkerløsninger særligt rettet mod familier i denne pakke som fx:

 • Familiekontrol
 • Browser beskyttelse
 • Bank beskyttelse
 • Beskyttelse mod ransomware
 • Enhedsfinder
 • Kundesupport

F-Secure Total

Dette er den totale pakke og der kommer en del spændende funktioner med i den. Streamer du fx film og oplever at indhold er begrænset til bestemte lande, så har du med F-Secure muligheden for omgå dette. Derudover er der Wi-Fi beskyttelse, så er du usikker på om fjernsynet eller en anden gadget åbner en bagdør op for dit Wi-Fi så kan denne pakke være sagen for dig.

Så udover hvad du finder i de to ovenstående pakker så kan du også få dette med

 • Personlig VPN
 • Wi-Fi-beskyttelse
 • Virtuel placering
 • Sporingsbeskyttelse

F-Secure Antivirus – Ydelse

F-Secure er gennemsnitlig når det kommer til den performance der leveres. Når du kører på en high end computer vil du ikke opleve en speciel fordel frem for standard computere. Softwaren kører som den gør og særligt ved installation af programmer er der en mærkbar forringelse af performance sammenlignet med andre sikkerhedsprogrammer. Bortset fra det er ikke de store kritikpunkter vi har af ydelsen.

F-Secure Antivirus – Pris

Den billigste version er den der hedder Anti-Virus. Her ligger prisen ca. på 300 kr årligt for en enkelt bruger. Vi vil nok anbefale at gå et lille niveau op og tage den der hedder Safe. Der giver man ca. 200kr mere om året, men det er det værd. De ekstra funktioner er rigtig gode og de ekstra penge værd. Den store pakke koster lidt mere end 600 kr for en enhed. Køber du fx til 7 enheder så er prisen ca. 1000 kr. årligt.

Er du i tvivl om det her er programmet du skal vælge, så kan du gratis prøve produkterne i 30 dage. På de to store pakker kan du endda teste det af på hele 3 enheder. Dermed kan du også se om de fællesfunktioner der findes er noget for dig. Udover 30 dages gratis prøveperiode er der også 30 dages returret såfremt du ikke er tilfreds med den valgte sikkerhedspakke.

Facts and figures

Firmaet blev oprettet i 1988 og har således mere end 30 år på bagen. De har set lidt af hvert og arbejde nu benhårdt på at skabe de bedste sikkerhedsprodukter på markedet. Firmaet har hovedkontor i Helsinki i Finland, men med kontorer i hele verden. Der er ca. 1000 medarbejdere, over 10 millioner brugere og ca. 100.000 erhverskunder