De fleste brugere af internettet og computere er bekendt med virus og hacking. Kriminelle organisationer er vilde med at indsamle brugerenes private og personlige oplysninger. Det bruges i mange sammenhænge. Fælles for dem er at bruge oplysninger til blandt andet afpresning, manipulation og tyveri af digital identitet.

Derfor er anskaffelse af et Antivirus program til computer ikke en helt dårlig ide. En sådan viruspakke kan være med til at beskytte ens færden på internettet og forskellige digitale medier. Det koster et par hundrede kroner om året at få en fuld anti-virus pakke installeret på sin computer. Det er pengene værd, og er bedre end gratis-versionerne.

Hvordan vælger man et anti-virusprogram?

Når man surfer rundt på internettet, vil man med garanti støde ind i nogle usikre hjemmesider. Disse hjemmesider kan nogle tricks. Pludselig kan alle ens filer blive låst, og personlige billeder kan være helt væk. Men ved hjælp af et anti-virusprogram er man bedre beskyttet mod disse kriminelle hackere på internettet.

Man bør altid vælge et godt og anerkendt anti-virusprogram. Der findes rigtig mange programmer rundt omkring på internettet. Mange af dem kan downloades helt gratis. Nogle af dem er helt sikkert legitime nok. Men med dem kan man være uheldig. Man kan sagtens finde et godt og billigt anti-virusprogram, som er helt sikker at bruge.

Derfor opstod kriminalitet online

Internettet var egentlig et meget uskyldigt sted i starten. Men allerede i begyndelsen af 80’erne begyndte nogle at misbruge internettet. Et godt eksempel på dette er den kendte virus, ILOVEYOU. Det var en ung studerende, som gerne ville have fat i andres koder til online-tjenester. Virussen fungerede som en mail med en vedhæftet fil i.

Når denne blev åbnet, blev den videresendt til alle kontakter i den ramtes computer. Der gik ikke lang tid, før virussen pludselig havde ramt 45 millioner computere i verden. Det værste virusudbrud nogensinde kendes som Mydoom-virussen. Denne skabte omkostninger for mere end 52 billioner dollars. De står stadig for at sende 1% af alle phising-emails.

Anmeldelser af anti-virusprogrammer

Efter nogle af de mest ødelæggende virusser, så som ILOVEYOU og Mydoom, er der selvfølgelig blevet arbejdet på højtryk for at skabe nogle produkter, som kan holde dette væk. Dette har resulteret i, at der er langt over 30 anti-virusprogrammer at vælge mellem. Der er forskel på, hvilket program man bør vælge, i forhold til hvilken slags bruger man er.

Som privatperson kan en type program virke bedst. Er man til gengæld en stor virksomhed, skal man måske vælge et andet anti-virusprogram. Et stort firma har formegentlig mange computere, hvor mange mennesker dagligt opererer med vigtige data. Derfor bør man undersøge de forskellige typer programmer grundigt, inden man vælger.

Dette bør vægtes i valg af program

Der er nogle forskellige delelementer, man kan bør vælge sit anti-virusprogram ud fra sikkerheden, brugervenligheden, funktioner og meget andet. Man kan blive meget klogere på disse parametre på internettet. Her kan man sammenligne, og sidst blive i stand til at vælge det helt rigtige anti-virusprogram efter behov.