Bitdefender

9

Sikkerhed

10.0/10

Brugervenlighed

8.0/10

Funktioner

9.0/10

Ydelse

9.0/10

Pris

9.0/10

Fordele

 • Meget sikker antivirusbeskyttelse
 • Lavt ressourceforbrug
 • Forudstillede sikkerhedsprofiler
 • Gratis version tilgængelig

Ulemper

 • Dansk sprog er ikke en valgmulighed
 • Hjælpefunktioner kunne være bedre
 • Kun Mac beskyttelse i den store pakke

Et af de bedste antivirusprogrammer igennem de sidste mange år har været Bitdefender antivirus. Det har trofast i baggrunden bekæmpet alverdens trusler og sikkerhedsproblemer på mange private computere, hvilket også er årsagen til at det har været et af de meste populære antivirusprogrammer igennem lang tid. Dette Rumænsk grundlagte sikkerhedsprogram har igennem mange år udviklet et meget sikkert produkt. I stort set alle tests opnår Bitdefender topkarakter i sikkerhed. Det gør de pga. deres evne til at genkende malware, skadelige programmer og usikre hjemmesider. Selvom Bitdefender har en del år på bagen, så er programmet endnu ikke oversat til dansk. Det kan være en ulempe for nogle, men er det ikke et problem så er Bitdefender antivirus dog et forholdsvis nemt sikkerhedsprogram at anvende.

Bitdefender leverer deres sikkerhedsprogram i fire versioner, hvoraf den første er gratis.

 1. Bitdefender Free: Kun antivirus
 2. Antivirus Plus: Kan købes til 1, 3 og 5 enheder
 3. Internet Security: Kan købes til 1, 3 og 5 enheder
 4. Total Security: Kun til 5 enheder

Bitdefender Antivirus – Sikkerhed

Bitdefender er et premium sikkerhedsprodukt, hvor du får en høj sikkerhed med dit valg af netop dette antivirusprogram. Derfor er det også lidt specielt at de rent faktisk har en gratis version af deres antivirusprogram. En sammenligning af Bitdefender Free og Antivirus Plus viser at selvom gratis versionen stadig beskytter dig mod antivirus i realtid, så er der meget få indstillingsmuligheder. Dvs. man kan ikke tilpasse scanningerne til bestemte tidspunkter, der er heller ikke den samme forebyggende beskyttelse. Søger du efter antivirusprogram til en sekundær computer, der kun anvendes til let computerbrug, så er den gratis version udemærket, hvis ikke så bør du benytte dig af en af følgende produkter. Og selvom de koster penge, så de forholdsvis billige og 150-200 kr. årlig er kun hvad der svarer til 2-3 pizzaer. Det er da billigt for at være sikker surfende hele året.

AV-test.org har flere gange givet dette sikkerhedsprogram top karakter og tildelt dem “Top Product”. Det har de dog ikke fået her i 2018, da andre har klemt sig ind foran. Det bør dog ikke afskrække dig fra at vælge ligepræcis dette antivirus program, da de har fanget 100% af alle de vira som de er blevet testet i mod. Det er ganske, og stort set ingen falsk positive filer er blevet sat i karantæne. Det viser at Bitdefender har fuldstændig styr på deres antivirus program som er et af verdens bedste. I 2017 vandt de AV-test.org award for den bedste overall “Best Protection” og “Best Perfomance”.

Bitdefender Antivirus – Brugervenlighed

Som omtalt findes Bitdefender kun på engelsk, så er det et krav vil vi nok anbefale at vælge fx. Bullguard, som har en meget fin dansk oversættelse og support. Supporten hos Bitdefender er nemlig også kun på engelsk, tysk eller andre sprog end dansk / nordisk. Tilgengæld er der 24/7 support, hvilket er rigtig fint. Brugervenligheden i menuer er ok gode, men kan være lidt forvirrende alligevel og måske ikke helt så intuitive som andre programmer. Bitdefender anbefaler vi faktisk til mere erfarne computerbrugere, som måske har sat et fedt hjemmenetværk op for hele familien. Her vil Bitdefender Total Security være et rigtig godt valg.

Bitdefender user menu

Bitdefender Antivirus – Funktioner

En fed feature ved Bitdefender er deres forskellige profiler. Her er det muligt at anvende et af deres forudindstillede profiler. Man kan vælge om antivirusprogrammet skal sættes som arbejde, film, spil sådan at antivirus virker og optimere sin ydelse i forhold til det du laver lige nu. Bortset fra at de giver dig mulighed for at få deres antivirusprogram helt gratis i pakken Bitdefender Free, så laver Bitdefender deres løsning som så mange andre i 3 versioner. En standard version med navnet Antivirus Plus, men der findes også to pakker, hvor der følger nogle ekstra funktioner med. Internet Security giver dig en række sikkerhedsløsninger som kunne være relevante, hvis børn skal bruge computeren. Det er fx forældrekontrol og webcam komtrollen – der begge kan være rigtig gode at have med i pakken. Den store pakke Total Security giver derudover nogle avancerede funktioner som kryptering af filer og tyverisikring, så du kan spore din bærbar, hvis den bliver stjålet. En anden fed feature ved Bitdefender er deres central account. Her kan du fjernstyre sikkerhedsprogrammet fra en enhed, og fx sætte alle enheder igang med en scanne, hvis du er bange for at en virus er kommet ind.

Bitdefender Free

 • Antivirus med begrænsede funktioner

Antivirus Plus

 • Prisvinden antivirusbeskyttelse
 • Forebyggende cyber angrebsopdagelse
 • Optimeret ydelse på bærbare computere
 • Ransomware beskyttelse
 • 24/7 support – hvis du kan engelsk

Internet Security 2019

 • Sikker surfing
 • Password manager
 • Forebyggende sikkerhedskontrol
 • Firewall
 • Forældrekontrol
 • Webcam kontrol, så ingen uvedkommende kan kigge med

Total Security 2019

Vælger du denne pakke får du udover ovenstående også disse funktioner:

 • Kryptering af filer
 • Tyverisikring
 • Optimering af ydelse
 • Sikkerhed gælder også Mac, Android mv.

Bitdefender Antivirus – Ydelse

På en high end computer kører Bitdefender helt fantastisk, og også bedre end de fleste andre sikkerhedsprogrammer. De har dog lidt problemer når computeren ikke er en toptunet version. Generelt kører Bitdender godt, men den kræver lidt flere ressourcer end gennemsnittet når du fx surfer på nettet. Ved opstart og almindelig brug har vi ikke set de store forskelle mellem Bitdefender og konkurrenterne, så alt i alt en god performance, hvor vi altså kun ser problemet ved standard pc’er når de surfer på nettet.

Bitdefender Antivirus – Pris

Prisen starter jo fra nul, så hvis du kan leve med det så er der her et god program til dig. De 3 øvrige pakker starter fra ca. 250 kr, og op til ca. 600 kr. for hele pakken der kan bruges på op til 5 enheder. Pris vs. kvalitet er helt i top. Er du usikker på om Bitdefender er noget for dig, så er der en 30 dages prøveperiode inkluderet. Du har altså rig mulighed for at teste programmet og alle dens funktioner inden du tager den endelig beslutning. Herefter er der 30 dages tilfredshedsgaranti, så du kan få pengene tilbage hvis du er ikke er tilfreds med produktet.

Historien Bag

Det er en af de helt store spillere på sikkerhedsmarkedet. Mere end 500 millioner enheder har dette som deres antivirusprogram hver dag, og de fordeler sig i hele 150 lande. Det er lidt af en mastodont i sikkerhedsbranchen. Firmaet er placeret i Rumænien, og Florin Talpeş som startede firmaet op i 2001 er stadig CEO, men i dag er der kontorer rundt om i verden.