Cyberattacks, hacking og cyberkriminalitet er sikkert nogle ord du er stødt på flere gange. Disse emner er meget i medierne og på nettet generelt, men det ikke kun de store virksomheder og myndighederne som emnet henvender sig til. Som privatperson er du således også i en risiko for at opleve cyberkriminalitet i et mindre eller større omfang.

Mange mennesker verden over, benytter dagligt deres computere og andre enheder til forskellige formål. Nogle sidder måske og spiller spil online, andre benytter sociale medier eller foretager sig andre ’fritidsaktiviteter’ online. Der er desuden et stort antal af mennesker som benytter deres enheder til arbejde hver eneste dag. Uanset hvad ens formål med computeren er, så er det enormt vigtigt at beskytte den. Dette kan gøres med et antivirus program.

Underholdning på nettet

Hvis du for eksempel godt kan lide at spille online for eksempel på et online casino, så er det en rigtigt god idé at være opmærksom på sikkerheden. Der er stor tryghed på hjemmesider såsom Mr Green, men vælger du eksempelvis et ukendt site, så er det en god idé at være opmærksom. Dette er blandt andet fordi du typisk skal oplyse personfølsomme data. Først og fremmest er det en god idé lige at tjekke hjemmesiderne ud før du oplyser personfølsomme data. Derudover kan du med fordel også overveje at anskaffe et antivirus program. Der er rigtigt mange gode grunde til at beskytte sin computer og oplysninger på, når man er surfer rundt på nettet og det gør sig også gældende for eksempelvis shopping, men også i forhold til mails og ukendte links.

Fordele ved at anskaffe et antivirusprogram

Med et antivirus program, kan du mere trygt og sikkert færdes på nettet uden. Du beskytter altså både din computer eller andre enheder, mod eventuelle angreb med virus. Fordelene er desuden at med et antivirus program så kan du scanne din computer, samt dine filer mod eventuelt virus eller angreb. Scanning kan foretages automatisk, så du ikke selv behøver at tænke over dette. Hvis den finder nogle risici, så kan sådan et program således fjerne dem.

Hvilket antivirusprogram skal du vælge?

Der findes mange antivirus programmer at vælge imellem. Det bedste du kan gøre, er at sammenligne forskellige med hinanden for at finde det helt rette. Der kan både være forskel på pris og på indhold af de forskellige antivirus udbydere samt pakker, derfor bør du tjekke dem nøje. Der findes ganske enkelt også test af antivirus, hvor du altså kan gøre dig klogere på de forskellige programmer. Når der foretages tests af antivirus programmer så bliver der blandt andet kigget på sikkerheden og, hvor nemme programmerne er at bruge. Derudover er der forskellige funktioner, som altså kan egne sig bedre til nogle målgrupper end andre. Pris kan naturligvis også spille en rolle, når det kommer til valg af disse.

VPN

En VPN står for ’virtual private network’ og er med til at give en mere sikker internetforbindelse uanset, hvor man befinder sig. En VPN er værd at overveje, hvis du eksempelvis ofte benytter offentlige wi-fis eller ’åbne’ wi-fis som man også kan kalde dem. Her menes der de wi-fis som du eksempelvis kan benytte dig af når du er i lufthavne, på restauranter eller i offentlige rum. Disse netværk er ikke sikre, hvorfor det derfor giver mening at anskaffe en VPN. Dét som VPN’en gør er således, at den skaber en sikker og privat forbindelse mellem dig og nettet.

Hvem egner antivirusprogrammer sig til?

Antivirusprogrammer egner sig til alle mennesker, som er online. Hvad enten det drejer sig om en lille eller stor virksomhed, børn, unge eller voksne i hjemmet. I forbindelse med en arbejdsplads foreligger der naturligvis også mange vigtige filer og informationer, som er relevante at beskytte for udvekommende. Er der børn eller unge i hjemmet, så kan der ofte også være behov for ekstra kontrol samt sikkerhed når de færdes online. Som forældre, er det uden tvivl værd at overveje at anskaffe et relevant antivirus program i hjemmet. Børn og unge er nysgerrige sjæle, som måske nemt kan ende på en forkert hjemmeside eller falde i en fælde online.

Vil du vide mere?

Der kan være mange spørgsmål forbundet med antivirus programmer og hvordan de virker. Det er derfor en god idé at sætte sig grundigt ind i, hvorfor det giver mening at anskaffe et samt hvad virus på computeren egentlig er. Med en større forståelse for emnet, kan det nemlig klargøre hvorfor det er så vigtigt at have.