Det er ikke helt enkelt at forstå kompleksiteten af internettet. Der findes mange mærkelige afkroge. Nu kan man endda komme i besiddelse af virtuelle penge. Man kan aldrig rigtig røre ved dem. De er i stedet bare en række tal i en database. Indtil videre kan man endda kun bruge dem som betalingsmiddel meget få steder.
Læs mere om kryptovaluta på internettet. Man kan nærmest læse om alt på internettet, og derved blive klogere. Nogle mener, at kryptovaluta som betalingsmiddel er fremtiden. Dog finder man også mange kritikere omkring valutaen. Før man kaster sig ud i den helt store investering i de uhåndgribelige penge, bør man sætte sig ind i dens fordele og ulemper.
En virtuel pung
Kryptovaluta er helt enkelt digitale penge. Man kan måske tænke, at det er det samme som at have penge stående i banken. Forskellen er bare, at man kan hæve pengene på en hæveautomat. Det kan man ikke med virtuelle penge. De penge som vi kender bedst i dag, bliver trykt af Nationalbanken. Derved udstedes de af den danske stat.
Derved ved vi, at pengene har værdi. Værdien af kryptovaluta afgøres af udbud og efterspørgsel. Udbuddet handler om mængden af produktet, der er tilgængeligt på markedet. Den anden del, efterspørgsel, går ud på hvor mange der gerne vil have fat i dette produkt. Falder interessen for kryptovaluta, vil værdien derfor også falde.
Et decentraliseret system
Når noget ikke styres eller kontrolleres af enten en bank eller en regering, er det decentraliseret. Penge i en bank kan blive værdiløse, hvis banken går konkurs. Hvis en computer går ned, går det derimod ikke ud over kryptovalutaen. Det er netop fordi, at de digitale penge er i et decentraliseret system.
Lige så længe, at nogen benytter sig af den digitale valuta, vil kryptovalutaen altså holdes i live. Ingen kan desuden spore ens transaktioner på nettet. Dette gør handel med eksempelvis bitcoins til en meget sikker betalingsform. I starten kunne man optjene disse virtuelle mønter gennem ”mining”.
Hvordan fungerer mining?
Mining er endnu en svær størrelse at blive klog på. I starten af kryptovalutaens gennembrud, var der kun en meget lille mængde mønter tilgængelige. Ved hjælp af nogle meget avancerede computere kunne nogle sidde og tjene bitcoins hjemmefra. Det er altså en måde hvorpå, man kan finde nye bitcoins.
Dog kræver det meget stor computerkraft. Det tager hele 10 minutter at finde frem til en ny bitcoin. Man kan sammenligne det med guldgravere i miner. Her kræves der også hårdt arbejde for at komme frem til det eftertragtede guld. Det er også derfor, at nogen kalder bitcoins og kryptovalutaen for dagens digitale guld.
Proces fra betaling til overførsel
Når man sender en bitcoin til en anden, begynder de såkaldte ”mine-arbejdere” at arbejde på højtryk for at løse den matematiske algoritme. Vinderen er den, som først finder guldet eller svaret på problemet. Det kan tage alt fra 5 til 20 minutter at nå frem til svaret. Svaret består desuden af en lang række tal. Efter dette bliver blockchain-effekten sat i gang.